Теми без відповідей | Активні теми Сьогодні: 28 березня 2024, 18:22



Відповісти  [ 418 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Далі
Grand Scenic III 
Автор Повідомлення
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
 Grand Scenic III
Отже, відкриваю новий бортовик, буде напевно тільки на цьому форумі.
Вчора успішно завершилась моя 10-денна епопея з пригоном машини під новий закон. Деталей просто маса, впадло все розписувати : oops:
В загальних рисах передісторія (під спойлером)
Шось стало мені скучно + захотілось якихось обновок + підстьогував новий закон.
Якось влітку був у Лесика, сиділи пи3діли, кажу "універсали шось не пруть, жінку мою тим більше, шось хз шо то брати... а седани вже не для мене, ні речі, ні вел не влізе і т.д."
Лесик каже "глянь Сценік, класна машина", кажу "мала", він каже "так глянь гранд". Про існування Гранда я шось не знав, бо на французів уваги толком не звертав.
Подивився, показав жінці, рішили, шо якшо брати Гранда, то 7-місного. Так були окреслені загальні риси нової машини.

З варіантів ще розглядав Мазду5 (візуально найбільше пре), Зафіра В і якоюсь мірою Форд S-Max. Форд відпав, бо в Україні вони з кінськими пробігами і чомусь дорогі, Мазда5 - так само, машини 2007-08го років з кінськими пробігами і ушатані нашими умовами експлуатації, лишились "під пригон" Гранд Сценік і Зафіра Бе. Опеля я жуть як не хотів, розглядав лише як запасний варіант. Лесик порадив мені перетерти за пригон з Тарасом GTI (з форуму ЛТК), пару тижнів я діставав Тараса всякими ламерськими питаннями, а коли однієї неділі побачив на сайті автопродаж в Бельгії дуже цікавий Гранд по дуже цікавій ціні - зразу подзвонив йому, він продавцю - і машину буо зарезервовано за нами.
Паралельно взяв в продавця VIN і поїхав на офіційне Рено перевіряти історію машини. Все було чьотко, пробіг рідний, мінялись масла, фільтра і тормозні колодки.
Так як транзитні номери в Бельгії дуже дорогі (разом з ТО біля 600-650Є), а їхати через півЄвропи на якихось напівлегальних номерах я не хотів, то убалтав Тараса вчепити до його Прімастара лавету і везти Сценіка без тих всіх документів (не потрібно номерів, ТО і страховки). Виїхали в неділю по обіді, на кордоні зависли на "рентгені" разом з фурами : evil: відповідно в понеділок приїхали на місце продажу в Бельгії (біля Брюселя) аж о 17:00, коли автохаус вже був закритий : strange: Але смс продавцю - і через пів години приїхав якийсь тіп продавати нам Сценіка.
Так як мені основне було мотор і кузов, а Тарас за останні роки пригнав поза 100 машин з цим ДЦІшним мотором, то він вже шарив його на слух. Завели, послухали, погазували - каже двигун заєбісь. Переміряли всю машину прибором - вся в рідній фарбі. Оглянули добре салон і під ковроліном - сухо і на утопленника не смахує : lol: Практично не їздивші на ній, ми сказали "Берем!" Перша моя така покупка машини, за 15 хвилин : lol: 8)
Загрузили на лавету, ще пару днів їздили по Голандії і Бельгії (Тарас мав свої справи). На другий день, коли Тарас тарився в Голандії на шроті, я рішив повивчати машину. Сів заводжу - а вона видає на дисплеї "battery low" (чи якось так) шо означало "курва сів акум". І тут в мене промайнула думка "бля, шо ми купили?" : ROFL: Добрався я до акума і побачив, що він ше рідний (2010го року) і ємністю 60 : crazy: самий мінімум для дизеля... Добре, шо поруч шрот, на який щойно пригнали вдарене Кліо 2013-го року, з якого ми зняли свіженький акум на 71 ah чи то Варта чи то Бош вже не помню за чудових 20 Євро :)
Після того нюансів з заведенням не було і я спав спокійно, не переживаючи, шо якась приблуда жере енергію по ночах.


Отже, що маємо:

Renault Grand Scenic 3

- виробництво 10.2010 рік
- ориг. пробіг 152 000 км
- 7-місний
- колір Eclipse grey, по-нашому "мокрий асфальт", дуже і дуже не хотів чергову срібну машину і тим більше чорну
- мотор 1.5 dci, 110 коней і 240 моменту, паливна siemens, EURO-5
- ручка, 6 передач
- кнопка старт-стоп, ключ-карта
- безключовий доступ і заведення
- електронний ручнік
- клімат-контроль
- повний бортовий комп
- круїз-контроль (з функцією обмеження макс. швидкості)
- заводський задній парктронік з відображенням зон на дисплеї
- датчик світла, датчик дощу
- передні і задні ПТФ
- всі ЕСП вікон
- ESP, ABS, 6 подушок
- заводська навігація з управлінням на підлокітнику
- автоматичне складання дзеркал
- зсувний величезний підлокітник на 2 секції
- шкіряне кермо з управлінням навігацією і круїзом
- підрульове управління магнітолою
- досить така непогана штатна акустика на 6 динаміків (4 в дверках і 2 твіттера в панелі) + AUX + USB
- ізофікси в кожному кріслі в другому ряді сидінь
- 16" оригінальні литі диски з конченим ЕТ на ше рідних Мішелінах 205/60
- шторки на вікнах задніх дверок
- заводське тонування всіх задніх вікон
- додаткове салонне дзеркало, розетка 12V в багажнику, купа ничок (в тому числі в підлозі)

Кароч, як шось забув - то потім допишу.
По ходу то майже сама повна комплектація, є ше BOSE, з панорамним дахом і лінзованими фарами, але я не впевненний, шо вони йшли в 2010му році.
Їздила жінка, так-так : lol: Салон дуже акуратний, нічого не подерто (крім водійського коврика) і не поцарапано, ззовні справа передній і лівий бампери до чогось продерті (навесну робитиму), пару подряпин по правій стороні - відать не завжди добре вписувалась : lol: Ніяких сколів на капоті чи фарах - видно ефект європейських доріг.

Ось така вона була на лаветі:

Зображення

Зображення

_________________
Sad, but true.


09 листопада 2016, 15:14
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Першим ділом перезув машину в новий зимовий японамать Bridgestone Blizzak Revo GZ 205/60/R16 + поставив на диски розбірні металеві ніпелі. Шини в Петра lambor, решта - в Назіка Зіро-кула.

Трохи пофоткав сьогодні салон:

Зображення

Зображення

оце додаткове поворотне салонне дзеркало - зручно дивитись на малих не чіпаючи основного дзеркала заднього огляду

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Ці фотки з нету, просто своїх третього ряду не робив ще

Зображення Зображення

_________________
Sad, but true.


09 листопада 2016, 15:20
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Трошки про перші відчуття.

Двигун
Мотнули з Тарасом на другий день після пригону в Рівне (робити сертифікат на машину)
На трасі (та і в місті) зовсім не відчуваєш шо їдеш вже 100-120-140 :%) Тихо, плавно, легко розганяється. Поки максимум вижав 180. На 6-ій передачі при швидкості 140 - оборотів вроді 3000 (чи 3500).
Розхід за 500км по трасі в такому режимі 6.4л, ІМХО дуже хороший результат.
Розхід на круїзі по трасі при 120 км/год - біля 6 л/сотню.
На дисплейчику маячить стрілка вверх (і вниз), коли варто перемикати передачу. Поки ще важко звикнути, шо треба на 2000об. переключатись, перші рази крутив двіг до 3000об, так Тарас кричав на мене : lol: Макс.крутний там на 1750, а от потужність аж на 4000 об. Ну але нам по суті треба крутний)

Електро-ручнік
Саме про нього найчастіше зі всіх поломок згадують в інтернеті. Але поки працює - хай працює. Поламається - будем ремонтувати. Штука зручна. Коли глушиш машину - він автоматично затягується. Можна зняти, якшо не хочеш так лишати (актуально взимку). Коли заводиш - він ввімкнений, стартуєш їхати - він сам знімається. Поки що зручна для мене штука.

Навігація
Зручне управління під рукою (на підлокітнику), але, на жаль, картка з картами БЕНІЛЮКСу, буду тут шукати карти Європи.

6 передач
Шість передач то тєма. Зрозумів це, коли вперше проїхався по трасі на батьковому Експерті 6-передачному півтора роки тому. Комфортно для двигуна, менший розхід, нижчі обороти.

Безключовий доступ
Є дві ключ-карти. На карті кнопки відкривання, закривання, відкривання лише багажника і кнопка ввімкнення фар (зручна штука, коли шукаєш машину на стоянці). Ше прікол, шо коли виходиш з машини з карткою і відходиш на пару метрів, машина сама закривається і складаються дзеркала. Після того підходиш - ставиш руку біля ручки відкривання - вона відривається. Для завдення машини не обов"язково вставляти карту в роз"єм, треба просто шоб вона була в салоні, просто тиснеш кнопку старт. При чому, якшо не вижмеш щеплення, а машина на передачі - то не заведеться.

Дисплей
До покупки я харився тим зміщеним в центр дисплеєм і електронними показниками швидкості і оборотів. Звик за один день : lol: Реально штука зручна і зовсім не напрягає. Ага, є регулювання яскравості і 6 режимів дисплею (можна вибирати колір і дані, які будуть відображатись). Каже Тарас, шо ці TFT дисплеї проблем не приносять. На 2-их Сценіках лампові дисплеї - от вони буває горять.

Поки лише позитивні враження, порівняно з моїми попередніми машина - самальот 8) : lol: І при такому пробізі порівняно з заїждженими по Україні машинами, вона виглядає як нова.
По машині тупо не хочеться нічого робити. Просто їздити і все. Про тюнінг навіть і не думаю. Майже : ninja:

Першим ділом поставив хорошу зимову резину Bridgestone Blizzak Revo GZ 205/60/16 і поставив розбірні металеві ніпелі (суто резинові в мене шось на інших машинах часто тріскались і підспускали).
Зробив цивілку в Векслера.
Залив повний бачок омивайки.

В найближчих планах:
- після кількох днів по Львову з"явились звуки по ходовій - на днях до Валєри на діагностику. бо по ходовій здається все ще рідне :%)
- тоді ж заміна масла, повністю всіх фільтрів
- потім заміна ременя-ролика ГРМ, ременя генератора, охолоджуючої, гальмівної і напевно поміняю вкладиші. Так-так, вкладиші : lol: В межах профілактики, Тарас як знавець цих двигунів, радить міняти. Лесик ні, їхній майстер теж радить міняти. При ціні 400 грн за комплект і недорогій заміні - гріх не поміняти і мати спокій. Проблема в чому: загалом двигун/блок старий, тобто він майже без суттєвих змін ставиться вже років 10-12. А от верх двигуна і турбіну постійно вдосконалюють і умовно кажучи низ не стягує верху, вкладиші виробляються, шо може призвести потім до серйозніших проблем
- глянути до рейки, бо там електропідсилювач, досить безпроблемний по відгуках, нема ніякої рідини ГУР, але треба пильнувати шоб під пильники до рульової не попадала волога і піщинки, фактично треба глянути чи там все чисто і сухо.

З тюнінгу:
- планую на літо 17" або і 18" діцкі, з нормальним ЕТ і гумою 225/50
- доставити оригінальні рейлінги, бо ті лапи багажника попід двері мене бісять : bad:
- підмарафетити кузов (бампера і де-не-де полірнути металеві частини)
- ше до зими хочу затягнути фари антигравійкою, після марафету - бампера теж затягнути.

_________________
Sad, but true.


09 листопада 2016, 15:46
Профіль Догори
Вождь!
Аватар користувача

З нами з: 11.11.2013
Повідомлень: 840
Авто: Mercedes
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Шатл йопта!
Вітаю!
Розхід як для тої буди - : rockstar: : good:
: ninja: Скільки коштує? :)


09 листопада 2016, 16:29
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Так як тут всі свої і мене харять оті "напиши ціну в ПП", то зразу кажу: зі всіма роздачами, всіма заправками Тараса, орендою лавети, всім-всім, навіть з кавами в Німеччині курва по 3 євро і навіть зі сплатою ПФ і постановкою на облік тут, вона мені вийшла до 8500 $. Точної суми ще не порахував, можливо навіть трохи менше, ше не мав часу і настрою порахувати.
А тепер гляньте на ріа скільки вони в нас коштують, вже пригнані невідомо в якому стані і з якими пробігами, невідомо як зроблені і невідомо як катані тут. Звичайно, цей варіант для тих, хто має обмеження по бюджету. Я не мав багато грошей, шоб докладати після продажу фієсти, тому заморочувався з пригоном і сам вникав у всі деталі. Але все рівно самому це все важко зробити, нюансів море і їхати самому це жесть. З подібними комплектаціями, як в мене, я на авторіа менше 11 000 не бачив. Тому, імхо, хоч той тиждень катань був важкий, 3500 км. в дорозі, недоспані ночі, але воно того вартувало. Не зарікаюсь - можливо почне шось вилазити. Але я тепер зрозумів - беушна машина тут і беушна там - це дві великі різниці. І, на превеликий жаль, машини пригнані сюди - приречені : (

P.S. А ше я задумувався над однією київською "клубною" Зафірою Бе на бензі 1.8 з пробігом під 200тик і легенько битою ціною в майже 10кусків : lol: : crazy: :%) Добре, шо заставив себе шукати за бугром.

_________________
Sad, but true.


09 листопада 2016, 16:36
Профіль Догори
Вождь!
Аватар користувача

З нами з: 11.11.2013
Повідомлень: 840
Авто: Mercedes
Повідомлення Re: Grand Scenic III
BOXER написав:
З подібними комплектаціями, як в мене, я на авторіа менше 11 000 не бачив

Можеш вважати що ти за тиждень зекономив/заробив порядка 2500баків.
Навіть якщо вилізуть дрібязки на 500уе, всерівно ти у виграші : rockstar:


09 листопада 2016, 16:41
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Напевно так.
Але і невідомо шо вилізе в машин, куплених тут :)
По з/ч на ТО то скажу, шо Сценік абсолютно не дорожчий за Фієсту, на Фієсту деякі з/ч навіть дорожчі були. Про оригінал взагалі мовчу. На Сценік оригінал доступний і не набагато дорожчий за замінники.
Найбільше переживаю за двигун, стараюсь його правильно експлуатувати, тому і замінити по двигуну хочу все, що потрібно. Потім викладу список з цінами.

_________________
Sad, but true.


09 листопада 2016, 16:44
Профіль Догори
Пандовод
Аватар користувача

З нами з: 11.11.2013
Повідомлень: 656
Звідки: Новояворівськ
Вік: 36
Ім'я: Петро
Авто: Rapid
Номер: 3763
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Мої вітання : good:

_________________
XENUM-techno chemicals


09 листопада 2016, 17:26
Профіль Догори


Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 632
Звідки: Дурка
Вік: 45
Ім'я: Льолік
Авто: Тайота
Повідомлення Re: Grand Scenic III
: good: : good: : good:
мені сі нравить тачко і плюшок має
от цікаво коли ти 3-й ряд сидінь заюзаєш

_________________
[b]storm is coming[/b]


09 листопада 2016, 18:41
Профіль Догори
Фюрер
Аватар користувача

З нами з: 09.11.2013
Повідомлень: 2326
Звідки: Червоноград, Kraków
Вік: 40
Ім'я: Міха
Авто: B5 FL, Tour, Tavria
Номер: 2992
Повідомлення Re: Grand Scenic III
З машиною - вітаю.
Хранцуз? Зато файний, напакований, ухожений!
І до речі - я тебе повністю підтримую, щодо "бу там і бу тут", переконався на своїх двох авто. Та й з Бельгії машинку брати - це трушно, в них там за скрутку пробігу кримінальна відповідальність.

PS: Але курвамаць : evil: попробуй мені тепер шось на дизелі скажи - буш битий 8) : lol: : priest:

Ні цвяха тобі, ні жезла! Дай Боже, в добру путь!


09 листопада 2016, 18:54
Профіль Догори
Модер-Маньяк
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 1079
Вік: 40
Авто: Lexus/Audi/Honda
Повідомлення Re: Grand Scenic III
: good:

_________________
хороший москаль – мертвий москаль!


09 листопада 2016, 19:59
Профіль Догори


З нами з: 12.11.2013
Повідомлень: 513
Авто: Шкода
Повідомлення Re: Grand Scenic III
реально вітаю!!! афігєзний варіант! : beer: але з панорамою - то було б нереально круче : friends:

буде дуже цікаво слідкувати за твоїм бортовиком, хоча і пробіги в тебе не великі і статистична вибірк4а не буде значною...
але відверто кажучи, я би хотів в майбутньому знов пересісти на щось таке - афігітільно комфортна тачка 8)

багато впадкло зараз писати, але скажу одне - не їзди на ній 1200 оборотів, не слухай нікого... ті мотори хочуть від 1800-2000 тримати і крутити їх не треба боятися - вони для того і зроблені... :)

якщо хочеш, то набереш мене- поділюся рядом лайфхаків по суеніках ,які перепробував на власній шкурі : oops:


10 листопада 2016, 08:04
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Петро, Sluva, cat-yellow, Thorn, Felix, всім дзєкую!
Sluva написав:
от цікаво коли ти 3-й ряд сидінь заюзаєш

коли заюзаю - зразу повідомлю)) навіть якшо це буде пару разів в рік, то вже непогано :) але суть в тому, шо єслі шо - то зможу заюзати. ну і, як я писав вже, хотів тіки Гранда, а брати без можливості мати 3ій ряд - якось нелогічно імхо.
cat-yellow написав:
Та й з Бельгії машинку брати - це трушно, в них там за скрутку пробігу кримінальна відповідальність.

в "них" там вроді всюди це заборонено...
cat-yellow написав:
"бу там і бу тут", переконався на своїх двох авто

та капєц, кожен день зараз це розумію... дуже шкода, шо в нас така печаль :(
cat-yellow написав:
попробуй мені тепер шось на дизелі скажи - буш битий

так я вроді всерйоз ніколи дизелі не бакланив, я дизелі люблю, в тата завжди дизелі були, завжди їх любив (ті шо турбо) 8)
Felix написав:
але з панорамою - то було б нереально круче

"Батя, я старався" : lol: я шукав, і дуже хотів, була одна рестайлова 2012го року, афігенного синього кольору з лінзами і панорамою, але: на 2000Є дорожче і я її тримав в голові як запасний варіант. Але мені мій варіант подобається більше, бо мав обмеження по бюджету.
Felix написав:
ті мотори хочуть від 1800-2000 тримати і крутити їх не треба боятися - вони для того і зроблені...

теж так думаю. 21 століття надворі, турбіна всі діла... от тільки поміняю вкладиші, тоді буду вільніше крутити.
Felix написав:
якщо хочеш, то набереш мене

дай номер :)

_________________
Sad, but true.


10 листопада 2016, 12:00
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
До речі, був зранку у Валєри, діагноз: ліва стоєчка стабілізатора і лівий наконечник рульової під заміну. По решті казав Валєра всьо в ідіалі : ninja: Видно шо тачіла в нас не їздила, всьо чистеньке і ціленьке...
Вже замовив в Лесика, по ціні 310 і 340 грн. відповідно, виробника не запам"ятав, але попросив Лесика дати мені саме лучче)))

_________________
Sad, but true.


10 листопада 2016, 12:03
Профіль Догори


З нами з: 12.11.2013
Повідомлень: 513
Авто: Шкода
Повідомлення Re: Grand Scenic III
BOXER написав:
виробника не запам"ятав,

Лесик на ті тачки в основному Сідем (вроді Бельгія) талкає... каже, шо перевірено, шо ходить довго ... я не мав змоги перевірити : crazy:

до речі, маю помпу від Лесика нову на той мотор (не поставив собі, по сказали шо не нада) - якшо хочеш, то віддам дешевше за ціну Лесика : oops:

А ну і ше - по вкладишах... цікава тема... тут з тим як релігія - хтось міняє, хтось ні... я сам тим мучився, багато читав... і в решті-рештт я собі не міняв - за час мого володіння машиною навіть натяку не було на проблеми з ними...
ну і по баблу - самі вкладиші вроді не такі дорогі, але там ше шось треба вроді докупляти + сама робота і воно так набігає...
крім того, при всій повазі до наших майстрів, даже офіціаплів, я чогось не хотів, шоб вони лізли наперед до того, шо ше не проситься ... : wink: просто вкладиші не вмирають за раз чи за два... чи за десять.... симпптоми стає чутно задовго до їх смерті. Головна тєма, шоб з вкладишами було чікі-пікі - то вчасно міняти масло і лити тільки їхній оригінал.


10 листопада 2016, 12:36
Профіль Догори


З нами з: 12.11.2013
Повідомлень: 513
Авто: Шкода
Повідомлення Re: Grand Scenic III
ПиСи: по всьому шо ти писав, тто видно шо ти під впливом ше самого факту нової тачки, її "іншості" порівняно з тим, шо в тебе було + під наркотичним дурманом від історій різних людей, які тіпа пригнали багато машин... то нормально, але половину з того, шо вони говорять, треба просто фільтрувати : wink: так каже мій досвід


10 листопада 2016, 12:38
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Felix написав:
Лесик на ті тачки в основному Сідем

ага, воно. казав, шо ходить краще за Лемф (перевіримо :))
Felix написав:
до речі, маю помпу від Лесика нову на той мотор (не поставив собі, по сказали шо не нада) - якшо хочеш, то віддам дешевше за ціну Лесика

о, помпу може б взяв. а глянь виробника і код, я си точно перевірю.
Felix написав:
ну і по баблу - самі вкладиші вроді не такі дорогі, але там ше шось треба вроді докупляти + сама робота і воно так набігає...

ну і я от хз, самі вкладиші Кольбеншмідт (тіпа хароші) комплект 400 грн., додатково замінити тільки прокладку піддона, плюс робота майстер Лесиковий сказав біля 400 грн.
думаю, шо 1000 грн, шоб мати спокій по двігу, то не суттєво. я ж не знаю, який там стан і виробітка, а коли буде чути звук - то це вже пипка.
але теж думаю, шо лізти в двіг, поки він добре працює, смислу нема, хз ше хз :%)

_________________
Sad, but true.


10 листопада 2016, 12:45
Профіль Догори


З нами з: 12.11.2013
Повідомлень: 513
Авто: Шкода
Повідомлення Re: Grand Scenic III
BOXER написав:
о, помпу може б взяв. а глянь виробника і код, я си точно перевірю.

виробник Дольц - на етікетці пише R227.
Лесик мені казав, шо то на всі 1.5 вроді канає - ну може ще раз в нього треба уточнити.
Фотки хіба по вайберу закину тобі - а вроді на ЛТК я тему робив по продажу.. .якщо вона ще є...
BOXER написав:
думаю, шо 1000 грн, шоб мати спокій по двігу, то не суттєво. я ж не знаю, який там стан і виробітка, а коли буде чути звук - то це вже пипка.

якщо маєш сервіску - глянь, з яким інтервалом робили заміну масла. Якщо до 20 тис. - тоді скоріш за все можна не лізти. Якщо 30 тис - то треба вже думати... Розумієш, ти відчуєш вкладишу при заводці -якщо з'являється при заводці характерний хрип - то вірняк вкладиші, якщо такого ніколи нема - то з вкладишами все ОК.
Ще раз повторюся, що всі відзначають - для вкладишів важливе значення має 1) вчасна заміна масла і 2) наявність завжди правильного тиску масла. На одному сайті навіть читав, які то мають бути привильні параметри тиску (зараз не згадаю цифр). Існує практика (в справжніх майстрів), що перед тим ,як лізти до вкладиш8ів - заміряють тиск масла (вроді на гарячу і на холодну чи ше якось там). Якщо вкладишам піпа - то з тиском буде не альо... Але коли кількох майстрів гламурних попросив поміряти мені тиск масла, а у відповідь були великі очі- тоді я почав, шо мені дуже сумно .... : cry: : cry: : cry: і оскільки інших прямих сипмтомів не було, то рішив шо нефіг їм туда лізти...
і ше - переривши купу інфи в неті поняв, шо проблеми зв кладишами в машинах зі змотаним в 2 рази як мінімум пробігом і тих, хто любить при тому всьому ше і на маслі економити...


10 листопада 2016, 13:06
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
Felix, не підходить помпа

Кароч, поїздив я пару днів, покілішував, не хочу я лізти в мотор вже : lol: В першу чергу поміняю краще ремні і ролік, а вкладиші почекають трохи)

До речі, кому цікаво, підсумував всі витрати на машину і пригон:
Вийшло $8120 + постановка на облік і ПФ ~$250
= сумарно $8370
нехай десь провтикав якусь витрату записати, заокруглимо до $8500.

дивлюсь на авторіа - діапазон 10 000 - 13 500, в моїй комплектації поза 11 000 переважно. Чекаю рік і продаю, буде профіт : lol:

_________________
Sad, but true.


11 листопада 2016, 15:48
Профіль Догори
Rock'N'Rolla
Аватар користувача

З нами з: 10.11.2013
Повідомлень: 2513
Авто: Grand Scenic III, Suzuki Swift
Номер: 5666
Повідомлення Re: Grand Scenic III
ше мене на рено-форумі не було : lol:
зарегався, найшов таке:

Цитувати виділене:
выработка по вкладышам на пригнаных к9к обусловленна европейским межсервисным интервалом (30000км), да и нагрузка на коленвал у турбованого повыше чем у атмо будет


моя сервісна книга пуста, але в оф.дилера у Львові дивився історію обслуговування, то вроді би масло не що20тик мінялось, а 25-30. але мабуть поміняю ті вкладиші з наступною заміною масла, а не зараз.

_________________
Sad, but true.


11 листопада 2016, 16:19
Профіль Догори
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Відповісти   [ 418 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Далі

Хто зараз онлайн

Зареєстровані учасники: Google [Bot]


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Вперед:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB